Paramount

Råstof Roskilde driver undergrundspillestedet PARAMOUNT ifølge en driftsoverenskomst med Roskilde Kommune, som ejer bygningen.

PARAMOUNT er stedet i Roskilde, hvis du vil opleve livemusik fra undergrunden. Programmet på PARAMOUNT sammensættes af stedets dedikerede arrangørgrupper.

PARAMOUNT ligger i gåafstand fra Roskilde Station på adressen Eriksvej 40, som deles med teateret Lo Specchio. Bygningerne er den sidste rest af et historisk fabrikskompleks med garverier.

Længe før det regionale spillested Gimle kom til verden, var PARAMOUNT stedet, der trak de spændende orkestre til Roskilde by. Store danske navne som Burning Red Ivanhoe, Gasolin, Trille, The Sods (Sort Sol), TV-2, Sandmen og Kashmir har alle slået deres folder i de råt udseende lokaler.

BOOKING PÅ PARAMOUNT

PARAMOUNT har for tiden 5 faste arrangørgrupper, som booker og afvikler koncerter:

  • Obscene arrangerer metal-koncerter (booking@obscene.dk)
  • DIY arrangerer punk-koncerter (paramountdiy@gmail.com)
  • Gadeplan arrangerer hip hop koncerter (gadeplan@muvifo.dk)
  • Club T-Rex arrangerer koncerter med elektronisk musik (booking@clubtrex.dk)
  • Roskilde Sangskriverklub arrangerer koncerter med byens sangskrivere

Koncerterne modtager støtte fra Roskilde Kommunes kulturpulje.

Herudover afholder Råstof Roskilde præsentations-koncerter med foreningens orkestre. Kommunens klubber laver ligeledes fra tid til anden arrangementer for deres medlemmer i spillestedets sal.

PARAMOUNT kan ikke lånes eller lejes til lukkede arrangementer.

KAPACITET OG ADGANGSFORHOLD

Kapaciteten på PARAMOUNT er 350 personer med det hele. Det vil sige alle tilstedeværende personer: Gæster, kunstnere, personale med videre.

PARAMOUNT’s hjerte er salen. En overgang var der skakternet gulv. I 1980’erne var der pastelfarver. Nu er vægge og gulve sorte, mens søjlerne er djævelsk røde. Salen er placeret i stueplan.

Toiletter er placeret i kælderniveau. Der er desværre ikke handicapvenlige toiletter.