Paramount

Råstof Roskilde driver undergrundspillestedet PARAMOUNT i overensstemmelse med en driftsaftale med Roskilde Kommune, som ejer bygningen.

PARAMOUNT ligger i gåafstand fra Roskilde Station på adressen Eriksvej 40, som deles med teateret Lo Specchio. Bygningerne er den sidste rest af et historisk fabrikskompleks med garverier.

PARAMOUNT har siden 1969 været stedet i Roskilde med livemusik fra undergrunden. Senere store navne som Burning Red Ivanhoe, Gasolin, Trille, The Sods (Sort Sol), TV-2, Sandmen og Kashmir har ligesom tusinde andre orkestre spillet deres tidlige koncerter i de råt udseende lokaler.

Råstof Roskilde blev grundlagt på PARAMOUNT i 1982 af lokale orkestre, der øvede på spillestedets scene. Foreningens første øvelokaler lå i kælderen under PARAMOUNT.

GÆST PÅ PARAMOUNT

Kommende shows offentligøres på facebooksiden Paramount Roskilde og på instagram @paramountroskilde.

Billetter kan købes i døren og koster normalt fra 40 til 100 kroner afhængig af arrangementet. Enkelte arrangørgrupper tilbyder online forsalg af billetter.

Toiletter er placeret i kælderniveau. Der er desværre ikke handicapvenlige toiletter.

Paramount ligger 650 meter syd for Roskilde Station (8 minutters gang). Følg stien mod Musicon, til du møder et skilt, der peger mod Paramount og Lo Specchio.

BOOKING PÅ PARAMOUNT

PARAMOUNT har for tiden 7 faste arrangørgrupper, som booker og afvikler koncerter:

  • Obscene arrangerer metal-koncerter (booking@obscene.dk)
  • DIY arrangerer metal- og punk-koncerter (parabooking@gmail.com)
  • Gadeplan arrangerer hip hop koncerter (gadeplanbestyrelse@gmail.com)
  • Eternity Rave Collective arrangerer techno, trance og hard groove raves (eternity.rave.mgmt@gmail.com)
  • RoFH RECORDS  arrangerer koncerter med hovedvægt på nuværende og tidligere artister fra Roskilde Festival Højskole (rofhrecords@gmail.com)
  • Roskilde Sangskriverklub arrangerer koncerter med byens sangskrivere
  • Råstof Roskilde arrangerer præsentationskoncerter med foreningens egne orkestre og koncertformater som Audition Days og Plekter Tour (info@raastofroskilde.dk).

Hvis du som band eller artist gerne vil spille på PARAMOUNT, skal du kontakte en af arrangørgruppernes bookere (se mail adresser ovenfor).

Bands eller artister, der er medlemmer af Råstof Roskilde, kan arrangere koncerter på PARAMOUNT i samarbejde med foreningen.

ARRANGØR PÅ PARAMOUNT

Arrangørgrupperne på PARAMOUNT er selvstændig foreninger drevet af frivillige. Hvis du har lyst til at prøve at være med som frivillig, er du velkommen til at kontakte den enkelte arrangørgruppe eller Råstof Roskilde.

Er I flere, der har lyst til at starte jeres egen arrangørgruppe, eller er I en etableret gruppe, der savner et fast tilholdssted, så er I velkomne på PARAMOUNT uanset genre eller subkultur.

Som arrangørgruppe på PARAMOUNT er man forpligtiget til at deltage i de løbende fællesmøder, hvor grupperne sammen sætter retningslinjerne for afviklingen af koncerter og præger udviklingen af huset.

Råstof Roskilde og husets øvrige arrangørgrupper er altid klar med gode råd til, hvordan man arrangerer koncerter og driver en forening af frivillige.

KAN JEG LEJE PARAMOUNT?

Nej desværre ikke. PARAMOUNT må ifølge vores driftsaftale ikke lånes eller lejes til lukkede arrangementer. Dette gælder både foreninger, virksomheder og private.

Det er heller ikke muligt at leje PARAMOUNT til egne åbne fester eller koncerter.

Koncertarrangører udefra kan dog godt afholde arrangementer i samarbejde med Råstof Roskilde eller en af de faste arrangørgrupper. Dette gælder også kollektiver, labels eller lignende, der ønsker at præsentere egne artister.

KAPACITET OG UDSTYR

Kapaciteten på PARAMOUNT er 350 personer i alt. Det vil sige alle tilstedeværende personer: Gæster, kunstnere, frivillige med videre.

Lydsystem fra D&B (2 x Vi10P top, 4 x Qsub bund,  4 x E6 delay, 4 x MAX2 monitors ).

Digital mixer fra Midas (M32R + S32 stagebox).

Housebox med mikrofonstativer, mikrofonpakke, DI’s og kabler.

Stationært scenelys med simpel lysmixer.

Ekstra lyd- og lysudstyr kan lejes i Råstof Roskildes grejbank eller hos Insp Sound, der begge har lager på spillestedet.